دوره 19، شماره 4 - ( 10-1390 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 590-579 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mineral alteration of two different bedrocks and soil derived from them in Lahijan. www.ijcm.ir 2012; 19 (4) :579-590
URL: http://ijcm.ir/article-1-411-fa.html
پورمعصومی پرشکوه معصومه، رمضانپور حسن. دگرسانی کانی‌ها در دو بستر سنگی متفاوت و خاک حاصل از آن‌ها در ناحیه‌ی لاهیجان. مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1390; 19 (4) :579-590

URL: http://ijcm.ir/article-1-411-fa.html


1- دانشگاه گیلان
چکیده:   (3050 مشاهده)

به منظور شناخت بهتر از چگونگی تأثیر مواد مادری در تشکیل و تکامل خاک در مناطق جنگلی لاهیجان، بررسی­های میکروسکوپی نیز در راستای آزمایش­های فیزیکوشیمیایی و کانی­شناسی رس انجام شد. بدین منظور دو نیمرخ شاهد با مواد مادری گرانیت و بازالت آندزیتی در واحد فیزیوگرافی کوه در هشت کیلومتری جنوب شرقی لاهیجان، انتخاب و نمونه برداری از افق­ها با استفاده از جعبه­ی کوبینا یا کلوخه انجام شد. شناسایی کانی­ها و هوادیدگی آن­ها با میکروسکوپ قطبشی صورت گرفت و نتایج آن با نتایج حاصل از ژئوشیمی خاک­ها و پراش پرتو ایکس مقایسه شدند. مشاهدات میکروسکوپی علاوه بر تأیید نتایج تجزیه ی عنصری و پراش پرتو ایکس دارای نکات با اهمیت در جهت شناخت خاک­های منطقه از نظر کانی­ها و چگونگی هوادیدگی آن­ها بود. بررسی مقاطع نازک سنگ و خاک در پدون حاصل از سنگ مادر گرانیتی آثاری از هوادیدگی فلدسپارها به سریسیت و کلریت در شرایط گرمابی و کانی­های رسی در شرایط خاک را نشان داد. در مقاطع سنگ و خاک حاصل از بازالت آندزیتی نیز هوادیدگی پلاژیوکلاز (لابرادوریت) و اولیوین به کلریت و کانی­های رسی و نیز پیروکسن به آمفیبول از پدیده­های غالب بود. به علاوه، عمق بیشتر خاک در پدون حاصل از بازالت آندزیتی در مقایسه با گرانیت از آثار ریخت­شناسی ناشی از شدت هوادیدگی کانی­های مختلف در شرایط اقلیمی مرطوب منطقه بوده است.

متن کامل [PDF 3471 kb]   (655 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb