Study of structural, optical, and sensory ethanol properties of tin oxide nanoparticles synthesized by microwave method. www.ijcm.ir 2021; 29 (3) :677-688
URL:
http://ijcm.ir/article-1-1656-fa.html
اسفندیاری ناهید، فدوی اسلام محمدرضا، چمن زاده زهره. ویژگیهای ساختاری، نوری و حسگری اتانول نانوذرات اکسید قلع سنتز شده با استفاده از موج. مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1400; 29 (3) :677-688
URL: http://ijcm.ir/article-1-1656-fa.html
1- دانشگاه دامغان
چکیده: (1344 مشاهده)
در این پژوهش، نانوذرات نیمرسانای اکسید قلع با استفاده از ریز موج سنتز شدند و اثر توان ریز موج و زمان پرتودهی بر ویژگیهای ساختاری، نوری و حسگری آنها بررسی شد. ساختار بلوری، ریختار سطح و پیوندهای شیمیایی نمونهها با پراش سنج پرتو ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی اثر میدان و طیفسنج تبدیل فوریه فروسرخ بررسی گردیدند. نتایج پراش پرتو ایکس نشان داد که نمونهها بسبلور بوده و دارای قلههای اصلی (110)، (101)، (111)، (211)، (220)، (002)، (310)، (112) و (301) فاز SnO2 با ساختار چارگوشی روتیل هستند. نتایج طیفسنجی تبدیل فوریه فروسرخ پیوند SnO2 را در نمونهها تایید میکرد. افزایش زمان پرتودهی با توانهای مختلف سبب کاهش اندازه دانهها، افزایش گاف اپتیکی و کاهش زمان پاسخ حسگری نانوذرات شد.
نوع مقاله:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي