دوره 20، شماره 1 - ( 1-1391 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 52-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Geothermobarometery of Markouh Dacite (NE Birjand) and its Amphibolitic Xenoliths. www.ijcm.ir 2012; 20 (1) :43-52
URL: http://ijcm.ir/article-1-395-fa.html
یوسف زاده محمدحسین، سبزه ئی مسیب. زمین دما- فشارسنجی داسیت مارکوه (شمال شرق بیرجند) و برونبوم‌های آمفیبولیتی آن. مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1391; 20 (1) :43-52

URL: http://ijcm.ir/article-1-395-fa.html


1- پژوهشکده علوم زمین
چکیده:   (3020 مشاهده)

برونبوم­های آمفیبولیتی فراوان­ترین برونبوم گنبد داسیتی مارکوه واقع در شمال شرقی بیرجندند. این داسیت حاوی پلاژیوکلاز، کوارتز، هورنبلند سبز، بیوتیت و مگنتیت و برونبوم­های آمفیبولیتی دارای هورنبلندهای سبز و قهوه­ای، پلاژیوکلاز ± بیوتیت ± کوارتز ± پیروکسن هستند. براورد دما و فشار بر پایه­ی مقدار Al موجود در آمفیبول­ها نشان می­دهد که هورنبلندهای سبز سنگ میزبان در دمای C˚ 804-784 و فشار Kbar 6- 5  در اعماق Km 52/23- 44/20 و هورنبلندهای سبز و قهوه­ای موجود در برونبوم آمفیبولیتی در دمای C˚ 845-777 و فشار Kbar 50/7- 5 در عمق Km 30- 20 تشکیل شده­اند. دلیل گسترده تر بودن گستره­ی دما و فشار برای برونبوم نسبت به سنگ میزبان، این است که برونبوم­های آمفیبولیتی حاوی هورنبلند سبز و پلاژیوکلاز نخست از دگرگونی دماجنبشی واحدهای بازی پی­سنگ افیولیتی منطقه، در رخساره­ی آمفیبولیت تشکیل شده­اند. در ادامه با افزایش دما و فشار در اواخر این رخساره و اوایل رخساره­ی گرانولیت هورنبلند سبز به هورنبلند قهوه­ای تبدیل، پلاژیوکلازها کلسیم دارتر شدند، حتی کلینوپیروکسن هم به وجود آمده است. در نهایت، با سقوط آمفیبولیت­های وابسته به پی سنگ منطقه به داخل ماگما، جائی که شرایط برای تشکیل هورنبلند سبز در سنگ میزبان فراهم بوده، هورنبلندهای قهوه­ای برونبوم نیز دوباره به هورنبلند سبز تبدیل شده­اند. نتایج آنالیز نقطه­ای و شواهد میکروسکوپی تأیید کننده این فرایند است. پلاژیوکلازهای برونبوم ها نسبت به پلاژیوکلازهای داسیت کلسیم دارند.

متن کامل [PDF 2339 kb]   (763 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb