جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای سلیمان نژاد

خانم ژانت سلیمان نژاد، خانم شبنم هوشمند، آقای حسین آقابزرگ، آقای محمد قادرمزی، آقای جعفر عطار قراملکی،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده

واکنش محلول آبی کادمیم(II) نیترات شش آبه با ترکیب انتقال پروتون (pipzH۲)(ox) که در آن pipz، پی پیرازین و oxH۲، اکسالیک اسید است، منجر به تشکیل کمپلکس پلیمری(C۲H۶CdO۷)n  می­شود. این کمپلکس در سیستم بلوری تری­کلینیک و گروه فضاییAWT IMAGEP با دو مولکول در سلول واحد متبلور می­شود. پارامترهای سلول واحد برای این کمپلکس عبارت اند از: Å (۴)۹۹۸/۵ = a، Å (۵)۶۳۴/ ۶ =b ، Å (۶)۴۸۲/۸ = c، °(۱۰) ۶۷۹/۷۴α = ، °(۱۱)۳۴۸/۷۴ β = و ° (۱۱)۱۱۲/۸۱ γ =. مقدار R نهایی آن ۰۸۷/۰ برای ۱۳۰۹ بازتاب است. اتم کادمیم(II) به وسیله­ پنج اتم اکسیژن از یون های اکسالات که به صورت لیگاندهای پل شونده عمل می کنند، و دو اتم اکسیژن از مولکول های آب کوئوردینه شده، احاطه شده و اتم های متصل به فلز، آرایش دو هرمی با قاعده پنج ضلعی واپیچیده را در اطراف یون فلز مرکزی به وجود می آورند. افزون بر آن، یک مولکول آب غیر کوئوردینه نیز در تشکیل کمپلکس شرکت می کند. در این کمپلکس، پیوند های هیدروژنی از نوع O—H···O باعث پایداری ساختار بلوری شده و با متصل کردن اجزای متفاوت به یکدیگر، تشکیل شبکه­ی سه بعدی اَبَرمولکولی می دهند.


خانم ژانت سلیمان نژاد، آقای حسین آقابزرگ، آقای جعفر عطار قراملکی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۰ )
چکیده

واکنش محلول مس(II) نیترات با پیریدین-۲،۶-دی کربوکسیلیک اسید (pydcH۲) و ۲،'۲-بای پیریدین(۲,۲'-bipy)، منجر به تشکیل کمپلکس [Cu(C۷H۴NO۴)(C۱۰H۸N۲)(H۲O)]NO۳.H۲O و یا [Cu(pydcH)(۲,۲'-bipy)(H۲O)]NO۳ .H۲O شد. این کمپلکس در سیستم بلوری تری­کلینیک و گروه فضایی AWT IMAGEP با دو مولکول در یکا یاخته متبلور می­شود. پارامترهای سلول واحد برای این کمپلکس عبارت­اند از: Å (۶)۰۴۳۸/۷ = a، Å (۱۰)۳۲۱۵/ ۱۱ =b ، Å (۹)۹۱۴۸/۱۲ = c، °(۴) ۴۹۸/۱۰۷α = ، °(۵)۵۵۷/۹۴ β =  و °(۵)۳۲۵/۱۰۴ γ =. مقدار R نهایی آن ۰۳/۰ برای ۳۶۰۱ بازتاب مشاهده شده است. کمپلکس کاتیونی شامل کاتیون مس(II) شش کوئوردینه با آرایش هشت وجهی  واپیچیده است که در آن پیوند Cu۱—O۴ با طول برابر Å (۱۶)۵۴۹۱/۲ به طور بارزی از طول های دیگر بلندتر است. همچنین برهم­کنش  C═O···π بین گروه های عامل C═O از گروه های کربوکسیلات با فاصله Å (۲)۴۹۸/۳ مشاهده می شود. افزون بر آن، پیوند های هیدروژنی O—H···O و N—H···O منجر به تشکیل موتیف های (۱۲)AWT IMAGER و (۱۲)AWT IMAGEC می شود. در ساختار بلوری طیف گسترده ای از برهمکنش های غیر کووالانسی پیوند های هیدروژنی) O—H···O، N—H···O و (C—H···O، برهمکنش های انباشتگی π-π (با فاصله بین صفحات Å (۱۳)۵۱۹۳/۳ و Å (۱۳)۶۸۷۶/۳) و C═O···π باعث پایداری ساختار بلوری شده و با متصل کردن اجزای متفاوت به یکدیگر، تشکیل شبکه­ی سه بُعدی اَبَرمولکولی می دهند.


خانم ژانت سلیمان نژاد، خانم مینا نصیبی پور، خانم فروزان همتی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۱ )
چکیده

از واکنش میان Cr(NO۳)۳,۹H۲O و نیتریلو تری استیک اسید، (ntaH۳)، و ۴،۴- بی پیریدین، (۴,۴´-bipy ترکیب (C۱۰H۹N۲)[Cr(C۶H۷NO۶)۲](C۱۰H۸N۲)∙۲H۲O یا (۴,۴´-bipyH)[Cr(ntaH)۲](۴,۴´-bipy)∙۲H۲O در محلول آبی سنتز شد. ساختار بلوری و مولکولی این کمپلکس به وسیله­ی پراش پرتو X مورد شناسایی قرار گرفت. پارامترهای سلول واحد عبارتند از:

a = ۹,۸۵۰۱(۳)Å, b = ۱۳,۱۵۷(۲)Å, c = ۲۶,۸۴۲(۴)Å, β = ۱۰۴,۸۰۷(۷)°

مقدار R نهایی ۰۴۱/۰ برای ۷۷۴۷ بازتاب مستقل می باشد. این ترکیب در سیستم بلوری مونوکلینیک و گروه فضایی P۲۱/c  متبلور می شود. واحد بی تقارن شامل دو نصف از کمپلکس آنیونی، [Cr(ntaH)۲]-، یک یون ۴،۴- بی پیریدینیوم، (۴,۴´-bipyH)+، یک مولکول ۴،۴- بی‌پیریدین خنثی و دو مولکول آب غیر کوئوردینه می باشد. اتم مرکزی کروم در این ترکیب با اتصال به دو لیگاند سه دندانه‌‌ی(ntaH۲) ، دارای آرایش فضایی هشت وجهی واپیچیده می باشد. در این ساختار بلوری اجزای متفاوت تشکیل دهندهی بلور به وسیله‌ی  بر‌هم کنش ها‌ی غیرکووالانسی نظیرپیوند هیدروژنی، انباشتگی π-π ( با فاصله ی Å۶۷۴/۳ ) و انباشتگی‌های C-H…π، O-H…π و N-H…π ( به ترتیب با فواصل  ۷۱۴/۳، ۷۳۶/۳ و Å۲۷۰/۳ )  به یکدیگر متصل شده وتشکیل شبکه‌ی سه بُعدی اَبر مولکولی را می دهند.


خانم ژانت سلیمان نژاد، آقای اسفندیار نظرنیا،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده

ترکیب پلیمری {(C۱۰H۹N۲)[Mn(C۷H۳NO۴)۲].(C۱۰H۸N۲),۶H۲O}n از واکنش منگنز(II) نیترات شش آبه با پیریدین-۲، ۳- دی کربوکسیک اسید(py-۲,۳-dcH۲)  و ۴،َ۴- بی پیریدین (۴,۴´-bipy  با نسبت مولی ۱:۲:۴ تهیه شد. سیستم بلوری این کمپلکس مونوکلینیک با گروه فضایی ۱/n و چهار مولکول در سلول واحد می­باشد. ابعاد سلول واحد Å­a = ۲۲,۲۰۹۹(۱۵) ،
 Å­b = ۶,۶۵۹۹(۴) ، Å c = ۲۳,۵۹۲۱(۱۶) و β = ۱۰۴,۰۱۴(۳) ° هستند. مقدار R نهایی آن ۰۴/۰ برای ۸۹۶۰ بازتاب است. اتم مرکزی به دو لیگاند از طریق اتم­های اکسیژن و نیتروژن در یک آرایش مربع مسطح متصل شده است و دو اتم اکسیژن گروه­های کربوکسیلات پل، زنجیرهای مولکول را شکل می­دهند. بنابراین کمپلکس آنیونی(III)Mn شش کوئوردینه با هندسه هشت وجهی واپیچیده است. در ساختار بلوری گستره وسیعی از برهم­کنش­های غیر کووالانسی شامل پیوندهای هیدروژنی (از نوع O−H···O, O−H···N و C−H···O)، جفت یون، بر هم­کنش­های انباشتگی π–π (با فواصل مرکز تا مرکز  برابر ۶۰۷/۳ و Å ۷۲۱/۳)، C−H···π (با فاصله H···π  برابر Å ۹۴۱/۲) وC = O···π  (با فواصل O···π  برابر ۶۹۹/۳ و Å ۷۰۲/۳) ساختار ابرمولکول را پایدار می­کنند.


خانم ژانت سلیمان نژاد، خانم فائزه مقضی، خانم هلن استکلی اونز،
دوره ۲۴، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

ترکیب [Cu(hpydc)(DMP)],۵H۲O (۲) (که H۲hpydc و DMP، به ترتیب گروه­های ۴-هیدروکسی پیریدین-۲، ۶-دی‌کربوکسیلیک اسید و ۲، ۹-دی‌متیل-۱، ۱۰-فنانترولین هستند) از روش انتقال پروتون سنتز و ساختار بلوری آن به روش بلورشناسی با پرتو-X تعیین شد. این ترکیب در سیستم بلوری تک­میل و گروه فضایی P۲/c متبلور شده است و پارامترهای سلول واحد آن (۴)۸۴۲۳/۱۰ a =، (۵) ۴۴۵۷/۱۳ b =، (۴) ۶۴۴۷/۱۳ c = آنگستروم و (۲) ۰۰۴/۹۰β =  درجه هستند. مقدار R نهایی برای ۴۴۲۵ بازتاب مستقل برابر ۰۴۶/۰ است. در واحد بی‌تقارن، یک مولکول کمپلکس مس (ΙΙ) و پنج مولکول آب هیدراته وجود دارند. اتم مس(II) در ترکیب ۲ دارای هندسه هرم مربعی انحراف یافته است که یک اتم ازت و دو اتم اکسیژن از آنیون ۴-هیدروکسی‌پیریدین-۲، ۶-دی‌کربوکسیلات و دو اتم ازت از مولکول ۲، ۹-دی‌متیل-۱، ۱۰-فنانترولین در پنج موضع کوئوردیناسیونی قرار دارند. این ترکیب شبه چندریختی ترکیب [Cu(hpydc)(DMP)],۳H۲O (۱)، است که پیش‌تر گزارش شده است. انباشتگی متفاوت ناشی از حضور تعداد متفاوت مولکول‌های حلال در ساختار بلوری سبب شد که ترکیب ۲ کانال­های آب دوست حاوی مولکول­های آب را داشته باشد.     


خانم فائزه مقضی، آقای فرنام زمانی فروشانی، خانم ژانت سلیمان نژاد،
دوره ۳۱، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده

ترکیب سوپرامولکولی از وانادیوم (V) با فرمول [حلال+] [(CH۳)۲NH۲]۴[V۱۶O۴۲](SO۴).۲(O) (ترکیب ۱) در سامانه­ بلوری چارگوشی، گروه فضایی P۴۲/nnm با دو مولکول در هر یاخته یکه (۲Z=)  متبلور شد. مقدار R نهایی ترکیب ۱ برای ۲۲۱۴ بازتاب مستقل برابر با ۰۴۸/۰ است. واحد بی­تقارنی این ترکیب شامل نیمی از کاتیون دی‌متیل‌آمونیوم، یک چهارم آنیون سولفات، بخشی از خوشه وانادیوم و مولکول­های آب است. در ساختار سوپرامولکولی ترکیب ۱، هر کاتیون دی‌متیل‌آمونیوم از طریق پیوندهای هیدروژنی بین دو خوشه پلی‌اکسووانادات پل شده­ است و آنیون‌های سولفات نقشی کلیدی دارند، زیرا ساختار سوپرامولکولی چارگوشی در راستای این آنیون­ها گسترش می‌یابد.    

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb