جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ساداتی

خانم سیده نرگس ساداتی،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

حوضه تبریز دارای فعالیت‌های گسترده آتشفشانی سنوزوئیک و کواترنری بوده است و در پهنه برخوردی بین ورقه عربستان و اوراسیا قرار دارد. سازندهای موجود در منطقه از سازندهای رسوبی- تخریبی به سن میوسن (سازند قرمز بالایی) به همراه آتشفشانی‌های داسیتی جوان‌تر تشکیل شده­اند. گنبد آتشفشانی بهلول داغی در جنوب روستای اسپیران از نظر ترکیب بین داسیت تا ریولیت متغیر بوده و معمولاً دارای بافت پورفیری با درشت بلور‌هایی از کوارتز، پلاژیوکلاز، سانیدین، هورنبلند و بیوتیت است. شواهد صحرایی آشکارا نشان می‌دهد که آنها به داخل توالی سازند قرمز بالایی نفوذ کرده‌اند و بنابراین جوان‌تر از این واحدها هستند. به منظور تعیین سن دقیق، بررسی­های سن­سنجی آرگون- آرگون بر هفت بلور بیوتیت جدا شده از نمونه داسیتی انجام شد. در این بررسی، طیف سن­سنجی نعلی­شکلی (U شکل) با سن­های آشکار شده بالا نسبت به نمودار تشکیل شد. این شکل نعل­­مانند ناشی از بالا بودن مقادیر اولیه آزادسازی آرگون است که به وسیله کاهش سن در یک نمودار به خوبی تعریف شده دنبال می­شود و با توجه به آن سن دقیق نمونه آتشفشانی مشخص می شود که برای نمونه­های مورد بررسی Ma ۱۵/۰±۰۵/۲ تعیین شد.    
خانم سیده نرگس ساداتی، آقای محمد جلالی خلیل آبادی، آقای محمد یزدی، خانم آیدا محبی،
دوره ۲۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده

منطقه اکتشافی گروه در ۱۹ کیلومتری شمال شرق شهر ساردوئیه در استان کرمان واقع است. واحدهای سنگ­شناسی اصلی در این منطقه از قدیم به جدید عبارتند از واحد‌های آتشفشانی ائوسن شامل آندزیت و آندزی بازالت و واحد‌های نفوذی الیگومیوسن شامل دیوریت، کوارتز دیوریت و گرانودیوریت و واحدهای آذرآواری شامل توف و برش هستند. دگرسانی در منطقه گروه به دلیل نفوذ توده‌های نفوذی به درون سنگ‌های آتشفشانی از گسترش چشم­گیری برخوردار است. دگرسانی­های عمده منطقه پروپلیتی، فیلیک و تا حدودی پتاسیمی هستند. کانه‌های مس­دار (کالکوپیریت و مالاکیت) در رخنمون کوچکی از واحد گرانودیوریت پورفیری در شمال شرقی منطقه دیده می‌شوند. بررسی­های زمین شیمیایی و نمودارهای محیط زمین­ساختی نشان داد که سری ماگمایی این سنگ­­ها در گستره آهکی قلیایی قرار دارد و متاآلومین تا پرآلومین ضعیف بوده و از گرانیتوئیدهای نوع I هستند. کانی­سازی فقط در بخش درونزد دیده می‌شود و شواهد پهنه سوپرژن بسیار ضعیف است. حضور دگرسانی پتاسیمی در سطح و همچنین پستی و بلندی خشن ناحیه نشان دهنده بالاآمدگی و فرسایش شدید منطقه است که به احتمال بسیار باعث انتقال مس به مناطق پایین دست شده است.       
خانم سیده نرگس ساداتی، خانم شادی ضیاء، آقای غلامرضا احمدزاده،
دوره ۳۰، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

منطقه قره‌گل در پهنه فلززایی اهر- ارسباران در استان اردبیل، شهرستان مشکین‌شهر و در بخش مرادلو واقع است. قدیمی‌ترین واحدهای سنگی در این منطقه مربوط به سنوزوئیک (ائوسن) و شامل برش آتشفشانی است. در این منطقه، توده‌های ریزکوارتزدیوریتی در سنگ‌‌های آتشفشانی و آذرآواری نفوذ نموده­اند و دگرسانی و کانه‌زایی در مقیاس پایین ایجاد شده است. نتایج برآمده از پردازش تصاویر استر برای بارزسازی دگرسانی‌ها براساس نوارهای جذبی و انتخاب بهترین ترکیب رنگی نسبتی /۷+۵، ۸/۹، ۵/۴ به ترتیب برای دگرسانی­های آرژیلیک، فیلیک و پروپلیتیک)، همچنین استفاده از روش‌هایی چون تحلیل مولفه‌های اصلی و نقشه بردار زاویه طیفی گویای همراهی این دگرسانی‌ها در بخش مرکزی کانسار بوده که بررسی های سنگ نگاری نیز آن را تایید کرده است. بررسی های صحرایی نشان داده است که نتایج برآمده از نقشه بردار زاویه طیفی (SAM) نسبت به تحلیل مولفه‌های اصلی(PCA)  در بارزسازی دگرسانی ها عملکرد بهتری داشته است.      

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb