جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای رستمی پور

آقای حمید رستمی پور، دکتر مهرداد بهزادی، آقای رامین شهبازی، آقای محمد امینی،
دوره ۳۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

رویداد کانه­زایی مس و طلا در گستره سلطان انوچ در جنوب­غربی ملایر، بخشی از پهنه سنندج - سیرجان است. از مهم­ترین واحدهای سنگی منطقه مورد بررسی می­توان به شیست، سنگ آهک و توده­های نفوذی اسیدی تا حدواسط اشاره کرد. دگرسانی­های غالب منطقه دگرسانی­های پروپلیتی، سریسیتی، آرژیلیک و هماتیتی هستند، که بصورت محلی و در ارتباط با تشکیل اسکارن گسترش دارند. کانی­های کوارتز، اپیدوت، هماتیت، مگنتیت، پیریت و مالاکیت کانی­های شاخص دیده شده در مقاطع میکروسکوپی هستند. کانی­سازی طلا و مس به صورت رگه­ای و پرکننده­ فضای خالی دیده می­شود. در نمونه­های برداشت شده، بیشترین مقدار طلا ۶۷۵ میلی گرم در تن و بیشترین مقدار مس ۳۷۲۰۰ گرم در تن است. درست در مرز توده نفوذی با سنگ­های کربناتی، آثار گسترده­ای از واکنش­های شیمیایی دگرگونی کناری سامانه باز دیده شده است. توده­های نفوذی در گستره­ی مشترک گرانیت­های قوس آتشفشانی و همزمان با برخورد قرار دارند. از این رو، فعالیت ماگمایی منطقه در ارتباط با محیط فرورانشی است.
آقای حمید رستمی پور، دکتر مهرداد بهزادی،
دوره ۳۱۰۰، شماره ۱۰۰۰ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده

 کانسار مس و روی سولفید توده­ای سرگز در ۳۰ کیلومتری هوایی شمال­غرب شهرستان جیرفت و جنوب شرق ایران قرار دارد.  بازالتهای بالشی با سن تریاس بالایی-ژوراسیک زیرین میزبان کانه­زایی مس و روی سولفید توده­ای می­باشند. این کانسار در زون ساختاری سنندج-سیرجان واقع شده است. در این محدوده زون سولفید توده­ای در مرز ژاسپر و بازالت قرار دارد، به صورتی که از سطح به عمق ابتدا واحد فلیشی و به ترتیب آندزیت، پیروکلاستیک، ژاسپر، سولفید توده­ای، استرینگر برشی شده، استرینگر فاقد کانه­زایی و بازالت رویت می­شود. کانه­زایی همراه با دگرسانی سیلیسی-کلریتی می­باشد. این دگرسانی­ها از لحاظ مکانی وابسته به کانه­زایی هستند. در این پژوهش منشا سیالات کانسارساز به همراه شوری، عمق به دام افتادن و فشار محیط تشکیل کانسار مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعه میانبارهای سیال نشان داد سیال گرمابی مولد کانه­زایی متشکل از آب اقیانوسی و دگرگونی می­باشد. مقادیر ایزوتوپ اکسیژن سیال محاسبه شده بین ۲/۱- تا ۳۶/۱۳- در هزار می­باشد که نشان از اختلاط چند سیال با منشاهای متفاوت(آب جوی و آب اقیانوسی) است، بنابراین کانسار سرگز از سیالاتی با ماهیت جوی، اقیانوسی، حوضه­ای و دگرگونی تشکیل شده است. مطالعه میانبارهای سیال نشان داد سیالات کانه­زا در عمق کم و فشار پایین باعث تشکیل کانسار مس و روی سرگز شده است.


آقای حمید رستمی پور، دکتر مهرداد بهزادی،
دوره ۳۱۰۰، شماره ۱۰۰۰ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده

کانسار سولفید توده­ای آتشفشانزاد سرگز در جنوب­شرق ایران، شمال­غرب شهرستان جیرفت می­باشد. ترکیب سنگ شناسی محدوده شامل بازالتهای بالشی، آندزیت، پیروکلاستیک و فلیش می­باشد. تشکیل بلاک اسموکرها در واحدهای بازالتی با ساخت بالشی باعث کانه­زایی مس و روی سولفید توده­ای در کانسار سرگز شده است. رویداد کانه­زایی مس و روی در کانسار سرگز در بخش جنوب­شرقی پهنه ساختاری سنندج - سیرجان می­باشد که به صورت توده­ای و استرینگر ایجاد شده است. پیریت کانی اصلی سولفیدی در این کانسار می­باشد که کانه­های کالکوپیریت، اسفالریت، تنانتیت و پیروتیت به همراه آن یافت می­شود. در مناطق کانه­زایی مهمترین دگرسانی­های مشاهده شده در سنگ میزبان کانه­زایی، دگرسانی سیلیسی و کلریتی می­باشد. این دگرسانی­ها از لحاظ زمانی-مکانی وابسته به زون کانه­زایی هستند. با استفاده از میانگین دمای همگن­شدگی سیالات درگیر بدست آمده از ۸۹ نمونه سیال درگیر، تفکیک ایزوتوپ گوگرد سیال نسبت به ایزوتوپ گوگرد در تعادل با کانی­های سولفیدی انجام شد. بررسی­ها نشان داد منشا گوگرد سیال گرمابی مولد کانه­زایی متشکل از سنگهای دگرگونی، و همچنین گوگرد ماگمایی می­باشد. مطالعه عناصر کمیاب و نادر خاکی در زون کانه­زایی نشاندهنده بی­هنجاری منفی در عناصر HFSE و بی­هنجاری مثبت در عناصر سنگ­دوست LILE می­باشد. بی­هنجاری مثبت در عناصر سنگ­دوست می­تواند نشان­دهنده اختلاط سیال کانه­زا با سنگهای سیلیکاتی باشد. 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb