در این مقاله، نانوذرات هگزافریت استرانسیوم نوع M (SrFe12O19) به روش سل- ژل احتراقی تهیه شدند. برای بهدست آوردن دمای پخت بهینه، از آنالیز توزین گرمایی (DTA/TG) استفاده شد. براساس نتایج بهدست آمده از این آنالیز، ژل خشک پودری هگزافریت استرانسیوم در دماهای C°750 تا C°1050 و در زمانهای پخت 4 تا 7 ساعت پخت صورت گرفت. خواص ساختاری و ریختشناسی نمونهها به وسیلهی طیف پراش پرتو ایکس (XRD)، طیف فروسرخ- تبدیل فوریه (FT- IR) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بررسی شدند. همچنین خواص مغناطیسی و دیالکتریک نمونهها، به وسیلهی مغناطیس ارتعاشی (VSM) و دستگاه LCR متر، در دمای اتاق اندازهگیری شدند. نتایج حاصل از اندازهگیریهای مغناطیسی نمونهها نشان میدهد که در پذیرفتاری مغناطیسی هر نمونه، تنها یک قله وجود داشت که با نتایج به دست آمده از الگوی پراش پرتو ایکس نمونهها، مبنی بر تکفاز بودن نمونهها همخوانی داشت. همچنین اندازهگیریهای دیالکتریکی نمونهها نشان میدهد که با افزایش بسامد، ثابت دیالکتریک و اتلاف دیالکتریک نمونهها کاهش مییابد. که این روند کاهش نشان دهندهی رفتار طبیعی فریتهاست. نتایج XRD نشان داد که نمونهی با دما و زمان پخت حدود C°950 و 4 ساعت تکفاز است. طیف FT- IR نشان داد که وجود قلههای جذبی در گسترهی cm-1580 -560 و cm-1470 -430 در همهی نمونهها، بهترتیب بیانگر تشکیل خوشههای چهاروجهی و هشتوجهی اکسیدهای فلزی در فریتها هستند. همچنین اندازهی نانوذرات بر اساس تصاویر SEM در حدود 70 نانومتر است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |