TY - JOUR T1 - Study of structural, optical, and sensory ethanol properties of tin oxide nanoparticles synthesized by microwave method TT - ویژگی‌های ساختاری، نوری و حسگری اتانول نانوذرات اکسید قلع سنتز شده با استفاده از موج JF - ijcmir JO - ijcmir VL - 29 IS - 3 UR - http://ijcm.ir/article-1-1656-fa.html Y1 - 2021 SP - 677 EP - 688 KW - Tin oxide nanoparticles KW - microwave KW - gas sensor KW - ethanol. N2 - در این پژوهش، نانوذرات نیمرسانای اکسید قلع با استفاده از ریز موج سنتز شدند و اثر توان ریز موج و زمان پرتودهی بر ویژگی­های ساختاری، نوری و حسگری آن­ها بررسی شد. ساختار بلوری، ریختار سطح و پیوندهای شیمیایی نمونه­ها با پراش سنج پرتو ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی اثر میدان و طیف­سنج تبدیل فوریه فروسرخ بررسی گردیدند. نتایج پراش پرتو ایکس نشان داد که نمونه­ها بسبلور بوده و دارای قله­های اصلی (110)، (101)، (111)، (211)، (220)، (002)، (310)، (112) و (301) فاز SnO2 با ساختار چارگوشی روتیل هستند. نتایج طیف­سنجی تبدیل فوریه فروسرخ پیوند SnO2 را در نمونه­ها تایید می­کرد. افزایش زمان پرتودهی با توان­های مختلف سبب کاهش اندازه دانه­ها، افزایش گاف اپتیکی و کاهش زمان پاسخ حسگری نانوذرات شد. M3 10.52547/ijcm.29.3.677 ER -