جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ریخت شناسی

آقای مجید جعفر تفرشی، خانم مریم عالی دائی، آقای مصطفی فضلی،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

برای بررسی ریز ریخت­شناسی سطوح بلورهای سولفید روی (ZnS) رشد یافته به روش انتقال شیمیایی بخار، ریز ساختارهای مختلفی از جمله لایه­ها، پله­ها، پیچ و تاب­ها، نوارها و حفره­های روی سطوح بلورهای رشد یافته، از میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده شد. شکل گیری این الگوها به رشد بلورها در شرایط بهینه و نابهینه به مدل نظری ارتباط داده شد.


خانم مریم ابارشی،
دوره ۲۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

در این پژوهش، اثر آسیاکاری بر ساختار، اندازه­ی ذرات و ریخت­شناسی خاک­رس مونت­موریلونیت مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور نخست مونت­موریلونیت خریداری شده با روش­های پراش پرتو ایکس، طیف سنجی فوریه فروسرخ و میکروسکوپ الکترونی روبشی سرشت­یابی، و سپس با استفاده از یک آسیای ماهواره­ای پرانرژی، در زمان­های ۱ تا ۶۰ ساعت آسیاکاری شد. پس از آن ساختار، اندازه­ی ذرات و ریخت­شناسی همه­ی نمونه­ها به روش­های پراش پرتو ایکس، طیف­سنجی فوریه فروسرخ، و میکروسکوپی­های الکترونی عبوری و روبشی بررسی شد. نتایج  نشان داد که آسیاکاری سبب کوچک شدن اندازه­ی ذرات خاک­رس، جدا شدن صفحات و ایجاد بی­نظمی در ساختار آن و تبدیل ساختار بلورین به بی­ریخت می­شود. همچنین ریخت شناسی ذرات خاک­رس در اثر آسیاکاری به مدت ۶۰ ساعت، از حالت لایه لایه به کروی شکل تغییر می­یابد.    


آقای امیر زلتی، آقای علی آرمان، آقای عزیزاله شفیع خانی، خانم سحر رضایی،
دوره ۳۱، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

امروزه لایه کربن شبه‌الماسی برای کاربردهای صنعتی و زیستی مورد توجه است، به طوریکه با وارد کردن ناخالصی (فلزی یا غیر فلزی) به آن، به دنبال ایجاد ویژگی های ساختار و مکانیکی جدیدی هستند. از اینرو در این پژوهش نانوذرات نقره در بستری از لایه نازک کربن شبه‌الماسی روی زیرلایه‌های مختلف فلزی با استفاده از روش همزمان کندوپاش پلاسمای بسامد رادیویی و انباشت بخار شیمیایی تهیه و مشخصه‌یابی شدند. لایه‌ها از هدف نقره در محیطی از ترکیب گازهای استیلن و نیتروژن و در فشارهای مختلف کاری ساخته شدند. ریختار (مورفولوژی) لایه‌ها با میکروسکوپ نیروی اتمی‌ (AFM) بر اساس استاندارد ۲۵۱۷۸-۲: ۲۰۱۲ بررسی گردید و نتایج آماری به دست آمده از داده‌های AFM نشان داد که مکان نگاری سطح لایه‌ها در فشارهای مختلف با توجه به طبعیت زیرلایه، دستخوش تغییر شده است، بطوریکه نمونه‌های تهیه شده در فشار کاری ۵/۱۸ میلی تور بالاترین زبری سطح را نسبت به سایر نمونه‌ها داشتند. پس از آن ویژگی برخالی (فرکتالی) لایه‌های تهیه شده بصورت نظری بررسی گردید و مشخص شد که همه آنها ویژگی­های چندبرخالی (چندفرکتالی) دارند. نتایج بررسی چند برخالی لایه‌ها همخوانی خوبی با سایر داده‌های آماری AFM داشت. همچنین با کمک طیف­سنجی­های پراکندگی انرژی پرتوی ایکس (EDS) و رامان، تشکیل ساختار و وجود عناصر کربن، نیتروژن و نقره و وجود ساختار کربن شبه‌الماسی تایید شد.     

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb