دوره 17، شماره 1 - ( 1-1388 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 28-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- بخش زمین شناسی دانشگاه اصفهان
چکیده:   (2716 مشاهده)

در رودنژیت­های افیولیت شمال نائین، دو نوع رودنژیتی شدن استاتیک و دینامیک مشاهده می­شود. هم چنین در رودنژیت­های استاتیک این منطقه، دو مرحله ابتدائی و پیشرفته قابل مشاهده است. در مرحله ابتدائی، به ترتیب کانی­های اپیدوت، پرهنیت و هیدروگراسولار به خرج پلاژیوکلاز همزمان با افزایش میزان کلسیم در شاره رودنژیت ساز تبلور یافته و در مرحله پیشرفته، کانی زنوتلیت به خرج پلاژیوکلاز و کلریت منیزیم­دار، ترمولیت، دیوپسید ثانویه به خرج پیروکسن هم زمان با افزایش میزان سیلیسیم شاره رودنژیت ساز تبلور یافته­اند. در رودنژیت­های دینامیکی نیز حضور فراوان زنوتلیت رگه­ای نشان می­دهد که شاره نخست نسبت
1 ~
CaO/SiO2 داشته است و با گذشت زمان این نسبت کاهش یافته و کانی­های پرهنیت و پکتولیت شکل گرفته­اند. عدم تنوع کانی­شناسی در رودنژیتهای دینامیکی، نشان از تغییرات پائین شاره­های سازنده این سنگ­ها دارد. در حالی که تنوع فراوان کانی­شناسی در رودنژیت­های استاتیکی، نشان از تغییرات گسترده ترکیب شاره­های سازنده این سنگ­ها دارد.

متن کامل [PDF 1756 kb]   (1159 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.