دوره 20، شماره 4 - ( 10-1391 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 712-701 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mineralogy, paragenesis, texture and mineral facies of skarns in west of Malayer. www.ijcm.ir 2012; 20 (4) :701-712
URL: http://ijcm.ir/article-1-349-fa.html
ویس‌کرمی حدیث، رشیدنژاد عمران نعمت‌اله، قادری مجید. کانی‌شناسی، پاراژنز، بافت و رخساره‌های کانیایی در اسکارن‌های منطقه‌ی غرب ملایر. مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1391; 20 (4) :701-712

URL: http://ijcm.ir/article-1-349-fa.html


1- دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (3150 مشاهده)

در منطقه­ی غرب ­ملایر، ردیف سنگ­های تریاس (بیشتر سنگ­های آتشفشانی و کربناتی) و ژوراسیک (بیشتر شیل و ماسه‌سنگ)، تحت تأثیر چند رویداد دگرگونی، تغییرشکلی، چین‌خوردگی و پهنه‌های برشی قرار گرفته­اند. دگرگونی ناحیه­ای سبب شده است تا سنگ­های تریاس و ژوراسیک به­صورت سنگ­های کربناتی بلورین، اسلیت و فیلیت ظاهر شوند و در خلال رویدادهای تغییرشکلی، دستخوش چین‌خوردگی شوند. در رویداد دگرگونی همبری، توده­های نفوذی گرانیتوئیدی، بیشتر با ترکیب گرانودیوریت تا کوارتز دیوریت، در سنگ­های دگرگون منطقه تزریق شده­ و پهنه­های اسکارنی کانه‌دار را در انجیره، ایرانه و سراب­سامن تشکیل داده‌اند. این پژوهش نشان می‌دهد که میانگین ترکیب توده­های نفوذی مولد پهنه­های اسکارنی منطقه، گرانودیوریتی است و کانی‌های پیروکسن و گارنت در پهنه­های اسکارنی به­ترتیب از نوع دیوپسید- اوژیت و گراندیت (بیشتر آندرادیت) هستند. در این اسکارن­ها، زیرپهنه­های مختلفی شناسایی و براساس پاراژنزهای کانیایی تعریف شدند. رخساره­ی با دمای بالا (پیروکسن­فلس) در گستره­ی دمایی 650 تا 850 درجه­ی سانتی­گراد، و ولاستونیت در گستره­ی دمایی تا 800 درجه­ی سانتی‌گراد تشکیل شده است. اما رخساره­های هورنبلند­فلس و آلبیت- اپیدوت­فلس به­ترتیب در گستره­ی دمایی650-500 و 500-350 درجه­ی سانتی­گراد شکل گرفته­اند.

متن کامل [PDF 6862 kb]   (992 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb