@ARTICLE{Mousavi ghahfarokhi, author = {Mousavi ghahfarokhi, seyed ebrahim and hamalzadeh ahmadi, Fatemeh and zargarshoshtari, morteza and }, title = {The effects of citric acid molar ratio on structural, magnetic and dielectric properties of Y- type strontium hexaferrite nanostructure}, volume = {25}, number = {4}, abstract ={در این پژوهش، نانو ساختارهای هگزافریت استرانسیوم نوع - Y (Sr2Co2Fe12O22) با نسبت مولی اسید سیتریک به نیترات‌های فلزی 5/0 :1، 1:1، 5/1:1 و 1:2 به‌روش سل- ژل خوداحتراقی تهیه و پودر حاصل در دمای 1000 به‌مدت 3 ساعت پخته شد. خواص ساختاری، مغناطیسی و دی‌الکتریکی نانوساختارهای Sr2Co2Fe12O22 با استفاده از آنالیز پراش­سنج پرتو x(XRD)، طیف‌سنج فروسرخ- تبدیل فوریه (FT-IR)، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM)، مغناطیس‌سنج نمونه ارتعاشی (VSM) و LCR متر بررسی شدند. نتایج به‌دست آمده از الگوهای پراش نشان داد که در نسبت‌های مولی 5/1 و 2، فریت شش­گوشی نوع - Y (Sr2Co2Fe12O22) به‌طور کامل تشکیل شده است به­طوری­که در نسبت مولی 5/1 قله‌ها و شدت آن‌ها با کارت استاندارد همخوانی بهتری دارد. همچنین نتایج خواص دی­الکتریکی نشان داد که با افزایش بسامد، ثابت دی­الکتریک و اتلاف دی­الکتریک کاهش می­یابند، که بیانگر این­است که این نمونه­ها برای کاربرد در تجهیزات ریزموج می­توانند مناسب باشند. نتایج نشان داد که بهترین نمونه با دمای 1000، زمان 3 ساعت با نسبت مولی اسید سیتریک 5/1 تهیه شده است. }, URL = {http://ijcm.ir/article-1-1005-fa.html}, eprint = {http://ijcm.ir/article-1-1005-fa.pdf}, journal = {Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy}, doi = {10.29252/ijcm.25.4.895}, year = {2018} }