TY - JOUR T1 - The effect of annealing temperature on structural, magnetic and dielectric properties of PbFe11Co1O19 nanopartices TT - تأثیر دمای پخت بر خواص ساختاری، مغناطیسی و دی‌الکتریکی نانوذرات PbFe11Co1O19 JF - ijcmir JO - ijcmir VL - 25 IS - 3 UR - http://ijcm.ir/article-1-963-fa.html Y1 - 2017 SP - 655 EP - 666 KW - PbFe11Co1O19 nanoparticles KW - Annealing temperature KW - Sol-Gel KW - Structural properties KW - Magnetic and dielectric properties. N2 - در این پژوهش، نانوذرات PbFe11Co1O19 ­با دماهای پخت 600، 700، 750، 800، 850 و C˚ 900 در زمان پخت 3 ساعت به روش سل-­ژل تهیه شدند. خواص ساختاری، ریزساختاری و ریخت­شناسی نمونه‌ها به روش پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) و بیناب­سنج فروسرخ تبدیل فوریه (FT-IR) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خواص مغناطیسی و دی­الکتریکی نمونه­ها به­روش مغناطیس­سنج نمونه نوسانی(VSM) و LCR متر مورد شاخص­یابی قرار گرفته است. نتایج حاصل از اندازه­گیری ساختاری نشان می­دهند که درصد فاز هگزافریت­سرب با افزایش دمای پخت تا C˚800 افزایش یافته و در دماهای پخت بیش از C˚800 درصد این فاز کاهش می­یابد. نتایج حاصل از اندازه­گیری مغناطیسی نمونه­ها نشان می­دهند که چون با افزایش دما تا C˚800 درصد تشکیل فاز هگزافریت سرب آلاییده با کبالت افزایش یافته بنابراین، مغناطش اشباع افزایش می­یابد. همچنین نتایج خواص دی­الکتریکی نشان می­دهند که با افزایش بسامد، ثابت دی­الکتریک و اتلاف دی­الکتریک کاهش می­یابند، که بیانگر این­است که نمونه­های یاد شده برای کاربرد در تجهیزات ریزموجی می­توانند مناسب باشند. M3 10.18869/acadpub.ijcm.25.3.655 ER -