جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای آدابی

آقای سعید سعادت، آقای جمشید شهاب پور، آقای محمد حسین آدابی،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۷۷ )
چکیده

برای بررسی قابلیت های معدنی منطقه سیرزار در شمال شرق خراسان، ۱۴۰ نمونه از رسوبهای رودخانه ای این منطقه برای تعیین عیار عناصر نیکل، کبالت، نقره، آنتیموان جیوه و طلا تجزیه شیمیایی شدند. نتایج این ازمایشها حاکی از عیار غیر عادی اکثر این عناصر به ویژه طلا و آنتیموان است. .. .


آقای محمدحسن کریم پور، آقای محمد حسین آدابی،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۷۷ )
چکیده

بنتونیت های کاشمر، گناباد و فردوس مورد مطالعه قرار گرفتند و با نمونه های وارداتی (ترکیه و چین) مقایسه شدند. بنتونیت فردوس در مقایسه با بنتونیت هایی که در این طرح مطالعه شدند دارای درصد بالایی از NaO۲ و Sio۲ و درصد پایینی از K۲O, Al۲O۳, CaO است. بنتونیت فردوس به دلیل قابلیت تورم زیاد و بالا بودن درصد....


آقای غلامرضا میراب شبستری، آقای محمدحسین آدابی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۱ )
چکیده

منطقه کانی سازی شده طلا - پلی متال کوه زر در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی تربت حیدریه در استان خراسان واقع شده است. کانی سازی در رگه ها و رگچه های کوارتز - اسپیکولاریت - پیریت - کالکوپیریت صورت گرفته است. مهمترین کانی های فلزی این منطقه عبارتند از اسپیکولاریت، کالکوپیریت، پیریت، آوینیت )از رده تترائدریت حاوی (Bi، آکانتیت، بیسموت طبیعی در همرشدی با باریت، طلای طبیعی، الکتروم، کولین - دیجنیت و کانی های هوازده مثل گوتیت، ئیدروگوتیت، اکسیدهای آهن و مس، مالاکیت، و آزوریت.
مطالعات انجام شده در این منطقه نشان می دهد که کانی سازی فلزی کوه زر احتمالا با نوع کانسارهای کم سولفید کوارتز - هماتیت رگه های گرمابی ارتباط دارد و نتایج تحقیقات ترموباروژئوشیمیایی روی کانی کوارتز، حاکی از وجود محلول با دمای متوسط و قدرت کانی سازی کم است.


آقای محمد حسین آدابی، خانم الهام اسدی مهماندوستی،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۸۴ )
چکیده

سازند ایلام واحدکربناته‌ای از گروه بنگستان با سن سانتونین ـ کامپانین است که در رخنمون تنگ رشید، تاقدیس پیون، واقع در ۵/۱۸ کیلومتری شهر ایذه با ناپیوستگی هم‌شیب بر روی سازند سروک واقع شده است. به دلیل تشابهات لیتولوژیکی، مرز این سازند با سازند سروک در منطقه مورد مطالعه نامشخص است. لذا براساس شواهد صحرایی و سنگ­شناسی  نمی‌توان این دو سازند را از یکدیگر  شناسایی کرد. همچنین شناسایی کانی‌شناسی اولیه کربنات‌ها به دلیل تأثیر فرآیندهای دیاژنتیکی صرفاً براساس بررسی­های سنگ‌شناسی امری بسیار مشکل است، زیرا به مرور زمان آراگونیت (A) و کلسیت دارای منیزم بالا (HMC) به کلسیت کم منیزیم (LMC) تبدیل شده و باعث تغییر بافت و ترکیب اولیه سنگ شدند که سازند ایلام مستثنی از این امر نبوده است. مطالعه عناصر اصلی، فرعی، ایزوتوپ‌های اکسیژن و کربن و ترسیم این مقادیر در مقایسه با یکدیگر و مقایسه آنها با محدوده‌هایی که توسط محققین مختلف در کانی­شناسی آراگونیتی و کلسیتی ارائه شد، حاکی از این است که کربنات‌های سازند ایلام دارای ترکیب اولیه آراگونیتی بوده است. ترسیم نسبت Sr/Ca در مقابلMn   نشان می‌دهد این است که کربنات‌های سازند ایلام تحت تأثیر دیاژنز نا دریای (non-marine) در یک محیط‌ بسته قرار گرفته‌اند. علاوه بر این،  با استفاده از تغییرات
Sr, Sr/Na, Sr/Ca  و ایزوتوپ اکسیژن و کربن، مرز بین این سازند با سازند سروک به طور دقیق مشخص شده است. این بررسی که برای اولین بار انجام شد، به برخی از ابهامهایی که در خصوص مرز بین این دو سازند در شرکت ملی نفت ایران وجود دارد پاسخ داده است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb