دوره 25، شماره 3 - ( 6-1396 )                   جلد 25 شماره 3 صفحات 666-655 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (3417 مشاهده)
در این پژوهش، نانوذرات PbFe11Co1O19 ­با دماهای پخت 600،  700،  750، 800، 850 و C˚ 900 در زمان پخت 3 ساعت به روش سل-­ژل تهیه شدند. خواص ساختاری، ریزساختاری و ریخت­شناسی نمونه‌ها به روش پراش پرتو ایکس (XRDمیکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) و بیناب­سنج فروسرخ تبدیل فوریه (FT-IR) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خواص مغناطیسی و دی­الکتریکی نمونه­ها به­روش مغناطیس­سنج نمونه نوسانی(VSM)  و LCR متر مورد شاخص­یابی قرار گرفته است. نتایج حاصل از اندازه­گیری ساختاری نشان می­دهند که درصد فاز هگزافریت­سرب با افزایش دمای پخت تا C˚800 افزایش یافته و در دماهای پخت بیش از C˚800 درصد این فاز کاهش می­یابد. نتایج حاصل از اندازه­گیری مغناطیسی نمونه­ها نشان می­دهند که چون با افزایش دما تا C˚800 درصد تشکیل فاز هگزافریت سرب آلاییده با کبالت افزایش یافته بنابراین، مغناطش اشباع افزایش می­یابد. همچنین نتایج خواص دی­الکتریکی نشان می­دهند که با افزایش بسامد، ثابت دی­الکتریک و اتلاف دی­الکتریک کاهش می­یابند، که بیانگر این­است که نمونه­های یاد شده برای کاربرد در تجهیزات ریزموجی می­توانند مناسب باشند.     
متن کامل [PDF 2110 kb]   (1000 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.