1- دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده: (3417 مشاهده)
در این پژوهش، نانوذرات PbFe11Co1O19 با دماهای پخت 600، 700، 750، 800، 850 و C˚ 900 در زمان پخت 3 ساعت به روش سل-ژل تهیه شدند. خواص ساختاری، ریزساختاری و ریختشناسی نمونهها به روش پراش پرتو ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) و بینابسنج فروسرخ تبدیل فوریه (FT-IR) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خواص مغناطیسی و دیالکتریکی نمونهها بهروش مغناطیسسنج نمونه نوسانی(VSM) و LCR متر مورد شاخصیابی قرار گرفته است. نتایج حاصل از اندازهگیری ساختاری نشان میدهند که درصد فاز هگزافریتسرب با افزایش دمای پخت تا C˚800 افزایش یافته و در دماهای پخت بیش از C˚800 درصد این فاز کاهش مییابد. نتایج حاصل از اندازهگیری مغناطیسی نمونهها نشان میدهند که چون با افزایش دما تا C˚800 درصد تشکیل فاز هگزافریت سرب آلاییده با کبالت افزایش یافته بنابراین، مغناطش اشباع افزایش مییابد. همچنین نتایج خواص دیالکتریکی نشان میدهند که با افزایش بسامد، ثابت دیالکتریک و اتلاف دیالکتریک کاهش مییابند، که بیانگر ایناست که نمونههای یاد شده برای کاربرد در تجهیزات ریزموجی میتوانند مناسب باشند.
نوع مقاله:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي