دوره 25، شماره 3 - ( 6-1396 )                   جلد 25 شماره 3 صفحات 655-666 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.ijcm.25.3.655

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Musavi Ghahfarokhi S E, Alikhani R, Kazeminezhad I. The effect of annealing temperature on structural, magnetic and dielectric properties of PbFe11Co1O19 nanopartices. www.ijcm.ir. 2017; 25 (3) :655-666
URL: http://ijcm.ir/article-1-963-fa.html
موسوی قهفرخی سید ابراهیم، کیان علیخانی راحله، کاظمی‌نژاد ایرج. تأثیر دمای پخت بر خواص ساختاری، مغناطیسی و دی‌الکتریکی نانوذرات PbFe11Co1O19. مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1396; 25 (3) :655-666

URL: http://ijcm.ir/article-1-963-fa.html


دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (269 مشاهده)
در این پژوهش، نانوذرات PbFe11Co1O19 ­با دماهای پخت 600،  700،  750، 800، 850 و C˚ 900 در زمان پخت 3 ساعت به روش سل-­ژل تهیه شدند. خواص ساختاری، ریزساختاری و ریخت­شناسی نمونه‌ها به روش پراش پرتو ایکس (XRDمیکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) و بیناب­سنج فروسرخ تبدیل فوریه (FT-IR) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خواص مغناطیسی و دی­الکتریکی نمونه­ها به­روش مغناطیس­سنج نمونه نوسانی(VSM)  و LCR متر مورد شاخص­یابی قرار گرفته است. نتایج حاصل از اندازه­گیری ساختاری نشان می­دهند که درصد فاز هگزافریت­سرب با افزایش دمای پخت تا C˚800 افزایش یافته و در دماهای پخت بیش از C˚800 درصد این فاز کاهش می­یابد. نتایج حاصل از اندازه­گیری مغناطیسی نمونه­ها نشان می­دهند که چون با افزایش دما تا C˚800 درصد تشکیل فاز هگزافریت سرب آلاییده با کبالت افزایش یافته بنابراین، مغناطش اشباع افزایش می­یابد. همچنین نتایج خواص دی­الکتریکی نشان می­دهند که با افزایش بسامد، ثابت دی­الکتریک و اتلاف دی­الکتریک کاهش می­یابند، که بیانگر این­است که نمونه­های یاد شده برای کاربرد در تجهیزات ریزموجی می­توانند مناسب باشند.     
متن کامل [PDF 2110 kb]   (83 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۶/۶/۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۶/۷ | انتشار: ۱۳۹۶/۶/۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb