دوره 13، شماره 1 - ( 1-1384 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 60-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Type of Garnet Zoning in Skarns of Ghohroud Intrusion, south of Kashan. www.ijcm.ir 2005; 13 (1) :43-60
URL: http://ijcm.ir/article-1-726-fa.html
مسعودی فریبرز، مهرابی بهزاد، فرازدل فرانک. نوع ساختمان منطقه‌ای ‌گارنت در اسکارنهای توده نفودی قهرود، جنوب کاشان . مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1384; 13 (1) :43-60

URL: http://ijcm.ir/article-1-726-fa.html


1- دانشگاه تربیت معلم
چکیده:   (3053 مشاهده)

: در حاشیه توده نفوذی قهرود در جنوب کاشان, رخنمونهایی از اسکارن دیده می­شود که در برخی از آنها بلورهای گارنت ساختمان منطقه­ای واضحی را نشان می­دهند. به منظور تعیین نوع ساختمان منطقه­ای در این گارنتها بررسی نقطه­ای SEM از مرکز به سمت حاشیه بلور انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که گارنتها متعلق به سری گراندیت (گروسولار- آندرادیت) و ناحیه­بندی در آنها نوسانی و پیچیده است. چگونگی تغییر عناصر Al و  Feاز مرکز به سمت حاشیه گویای آن است که نوسان از مرکز تا حاشیه بلور در میزان دو عضو انتهایی گروسولار و آندرادیت در سری محلول جامد گراندیت رخ داده است, لذا ساختمان منطقه­ای گارنتها هنگام رشد بلور به وجود آمده و فرایند نشر در تشکیل آنها نقشی نداشته است. با این وجود ترکیب گارنت در حوالی برخی از شکستگیها متفاوت بوده و این تفاوت در تصویر BSE کانی دیده می­شود. لذا ساختمان منطقه­ای ایجادشده در اثر نشت آبگونها در کانی به­صورت موضعی به­هم خورده است. الگوی تغییرات XGrs از مرکز به حاشیه بلور نشان می­دهد که عامل اصلی ایجاد ساختمان منطقه­ای نوسانی در گارنتهای منطقه، ناآمیختگی در سیستم دوتایی گروسولار ـ آندرادیت بوده که با تغییر در ترکیب آبگونهای گرمابی ادامه یافته است. حفظ ساختمان منطقه­ای گارنت در مقیاس چند میکرون و وجود مرزهای ناگهانی در تغییر ترکیب شیمیایی بلورهای گارنت نشان­دهنده آن است که اسکارنهای منطقه پس از تشکیل، تحت تأثیر گرادیان گرمایی بعدی، مانند دگرگونی ناحیه­ای، که باعث  ایجاد نشر و از بین رفتن ساختمان منطقه­ای شود، قرار نگرفته­اند.  

متن کامل [PDF 1691 kb]   (1168 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb