دوره 16، شماره 3 - ( 7-1387 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 404-389 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mineralogy and Textural Studies of Mehdiabad Zinc-Lead Deposit- Yazd, Central Iran. www.ijcm.ir 2008; 16 (3) :389-404
URL: http://ijcm.ir/article-1-622-fa.html
قاسمی محمود، مؤمن‌زاده مرتضی، یعقوب‌پور عبدالمجید، میرشکرایی امیرعباس. بررسی بافتی و کانی‌شناسی کانسار روی‌ـ سرب مهدی‌آباد یزدـ ایران مرکزی. مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1387; 16 (3) :389-404

URL: http://ijcm.ir/article-1-622-fa.html


1- سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور
2- دانشگاه تربیت معلم،
3- شرکت مهندسی ایتوک ایران
چکیده:   (3179 مشاهده)

کانسار روی­‌ـ سرب‌ـ‌ باریت مهدی­آباد یکی از کانسارهای معروف سرب و روی در ایران است که در 110 کیلومتری جنوب خاوری یزد، ناحیه ایران مرکزی قرار می­گیرد. سنگ میزبان کانسار، سنگهای کربناتی کرتاسه­زیرین، شامل سه سازند سنگستان، تفت، و آبکوه است. سازند سنگستان در قاعده بیشتر از شیل و سیلتستون با میان لایه‌های آهکی آرنایت تشکیل شده است. این واحد سنگ‌شناسی با دولومیت و سنگ آهک دولومیتی و آنکریتی سازند تفت پوشیده می‌شود. سازند آبکوه در بخش بالایی که شامل سنگ آهک چرتی و سنگ آهک رسی همراه با سنگ آهک ریفی توده‌ای و میان لایه‌های کنگلومرایی است، روی سازند تفت قرار می­گیرد. ساختار ماده معدنی در کانسار مهدی­آباد به صورت ناودیس بزرگی با راستای شمالی­ـ جنوبی است و به وسیله گسلهای متعددی دستخوش تغییرات فراوانی شده است. از مهم­ترین این گسل‌­ها، گسل معمولی تپه­سیاه است که احتمالاً همزمان و پس از ته نشستی فعال بوده است. اسفالریت، گالن و باریت کانیهای معمولی اقتصادی و پیریت و کالکوپیریت، کانیهای فرعی در بخش‌ سولفیدی است. کانیهای سروزیت (PbCO3)، اسمیت زونیت (ZnCO3)، همی­مورفیت (Zn4(Si2O7)(OH)2.H2O) و هیدروزنسیت (Zn5(CO3)2(OH)6) کانیهای اصلی بخش اکسیده کانسارند. شکل توده معدنی در این کانسار لایه‌ای، و عدسی، و هم­شیب با سنگهای میزبان است. همچنین کانی­سازی به صورت تمرکزهای متقاطع به صورت پرشدگی شکستگی‌ها، حفره­های کارستی، کلوفرم، افشان، و خوشه انگوری در کانسار قابل مشاهده­اند. از نظر کمی نسبت حجم توده­های لایه­ای و عدسی همساز با سنگهای میزبان به مراتب بیشتر از بخش پرشدگی شگستگی­ها و کارست­هاست.

متن کامل [PDF 9853 kb]   (1149 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb