دوره 18، شماره 2 - ( 4-1389 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 266-255 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mineralogy and genesis of the Mishdovan refractory ore bodies Bafgh, Central Iran. www.ijcm.ir 2010; 18 (2) :255-266
URL: http://ijcm.ir/article-1-525-fa.html
کوهساری امیر حسین، مجتهدزاده سید حسین، دهقانی احمدآباد مصطفی. کانی‌شناسی و نحوه‌ی تشکیل کانسارهای نسوز میشدوان بافق، ایران مرکزی. مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1389; 18 (2) :255-266

URL: http://ijcm.ir/article-1-525-fa.html


1- دانشگاه یزد
چکیده:   (3389 مشاهده)

کانسار میشدوان بافق یکی از مناطق شناخته شده­ی ایران مرکزی است که دارای پتانسیل معدنی از کانی­های گروه سیلیمانیت است. سازندهای رخنمون شده بیشتر از سنگ­های دگرگون ناشی از دگرگونی ناحیه­ای وابسته به دوره ی پرکامبرین هستند. کانی­های گروه سیلیمانیت در زمینه­ی انواع شیست­ها پراکنده هستند. منطقه زمین ساخته بوده و در مراحل بعد از دگرگونی ناحیه­ای، توده­های آذرین نفوذی نیز در سنگ­ها تزریق شده­اند. منطقه­ی مورد بررسی دارای گسترشی در حدود 95 کیلومتر مربع است که بر اساس نوع، مقدار و کیفیت کانی­های گروه سیلیمانیت به چهار بلوک ذخیره، تقسیم­بندی شده است. در هریک از بلوک­ها ترانشه­ها و چاهک­های اکتشافی حفر شد. نمونه­­برداری به صورت سیستماتیک از رخنمون­های سطحی، ترانشه­ها و چاهک­ها انجام شد. برای شناسایی نوع ماده­ی معدنی، از میان نمونه­های گرفته شده، تعدادی نمونه برای بررسی مقاطع نازک و تعدادی نیز برای آنالیزهای XRD و XRF ارسال شدند. با توجه به بررسی­های انجام گرفته مشاهده شد که ماده­ی معدنی از نوع کیانیت و سیلیمانیت بوده و کانی آندالوزیت به­ندرت دیده می­شود. با توجه به نوع سنگ­های اطراف و درجات دگرگونی آن­ها و بررسی­های مقاطع نازک و XRD، تغییر فاز آندالوزیت اولیه به سیلیمانیت و کیانیت در اثر دگرگونی در دمای بالای مجاورتی، به­عنوان عامل مهم این پدیده معرفی می­شود. همچنین با توجه به نتایج XRD از نمونه­های برداشت شده که فقط یک نمونه مقدار کمی کیانیت نشان داده است، چنین به نظر می­رسد که عیار کلی ماده­ی معدنی کم بوده و از این نظر وضعیت رضایت بخشی را از منطقه نشان نمی­دهد. از این رو فرآوری این ماده­ی معدنی با مشکلات زیادی همراه بوده یا احتمالا فاقد توجیه اقتصادی است.

متن کامل [PDF 5299 kb]   (920 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb