دوره 22، شماره 4 - ( 10-1393 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 630-621 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The study of distribution of monazite and REE in the Marvast alluvium, Yazd, Iran. www.ijcm.ir 2015; 22 (4) :621-630
URL: http://ijcm.ir/article-1-204-fa.html
قلعه نویی محمدحسین، کوهساری امیرحسین. بررسی توزیع مونازیت و عناصر خاکی نادر در آبرفت‌های مروست، یزد، ایران. مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1393; 22 (4) :621-630

URL: http://ijcm.ir/article-1-204-fa.html


1- دانشگاه یزد
چکیده:   (4321 مشاهده)

تعداد 50 چاهک به روش دستی در منطقه­ای در جنوب غرب مروست در آبرفت­ها حفاری شده­اند. مقدار مونازیت در این نمونه­ها از 50 تا 525 گرم در تن به روش کانی سنگین به­دست آمده است. تجزیه­ی نمونه­های متمرکز مونازیت و نمونه­های آبرفت به روش ICP-MS و بهنجارسازی برخی از داده­ها با مقدار عناصر در پوسته­ی فوقانی و کندریت، نشان داد که مونازیت مروست از همه­ی عناصر خاکی نادر به ویژه عناصر خاکی نادر سبک غنی شدگی دارد. سنگ مادر مونازیت شیل های سیاه تریاس بالایی است که به طور متناوب با ماسه سنگ­های آهکی، آهک و گاه کنگلومرا قرار گرفته­اند و گرهک­های مونازیت به­صورت پراکنده در شیل­ها دیده شده اند. هوازدگی و فرسایش چنین سنگ­هایی سبب آزاد شدن دانه­های مقاوم­تر مونازیت و تمرکز آن­ها در رسوب­های دشت جوان و رودخانه­ای شده است. نقشه­های هم عیار مونازیت در عمق­های مختلف از عمق 1 تا 6، متری نشان داد که شدیدترین و گسترده­ترین بیهنجاری­ها در عمق یک متری است و با افزایش عمق شدت و گسترش بیهنجاری­ها کاسته شده است، به طوری که عمیق ترین بیهنجاری، 5 متر ضخامت دارد. همچنین با یک مقایسه­ی ساده بین حضور بیهنجاری و عمق سنگ کف (یا ضخامت آبرفت) استنباط شده است که حضور و عمق بیهنجاری ارتباط مستقیمی با ضخامت آبرفت و یا عمق سنگ کف دارد.

متن کامل [PDF 2090 kb]   (1089 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb