Khorrami G, Mousavi M. Effect of gelatin on structural properties of lead-free piezoelectric (K0.5Na0.5) NbO3 nanopowders synthesized by a modified sol-gel route in gelatin media. www.ijcm.ir 2017; 25 (3) :647-654
URL:
http://ijcm.ir/article-1-962-fa.html
خرّمی غلامحسین، موسوی ملیحه. بررسی تاثیر مقدار ژلاتین بر ویژگی ساختاری نانوپودر پیزوالکتریک بدون سرب (K0.5Na0.5)NbO3 تهیه شده به روش سل ژل اصلاح شده در محیط ژلاتین. مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1396; 25 (3) :647-654
URL: http://ijcm.ir/article-1-962-fa.html
1- دانشگاه بجنورد
چکیده: (3591 مشاهده)
در این پژوهش، نانوپودر پیزوالکتریک بدون سرب (K0.5Na0.5)NbO3 (KNN) بهروش سل ژل اصلاح شده بهازای مقادیر متفاوت ژلاتین در دمای 700 درجه سانتیگراد سنتز شد. از نیترات سدیم، نیترات پتاسیم و آمونیوم نایوبیوم اگزالات به عنوان مواد اولیه استفاده شوند. ژلاتین که یک پلیمر طبیعی است به منظور عامل پلیمریزاسیون و پایدار کننده و نیز آب مقطر به عنوان حلال مورد استفاده قرار گرفتند. ساختار بلوری پودرها بهروش پراش پرتو X (XRD) مورد بررسی قرار گرفت و اندازه متوسط بلورکها، کرنش شبکه و فشار شبکه با استفاده از فرمول شرر، روش ویلیامسون- هال (W-H) و روش نمودار اندازه-کرنش (SSP) براورد شدند. تصویرهای میکروسکوپ الکترونی تراگسیلی (TEM) نانوپودر (K0.5Na0.5)NbO3 تهیه شده به ازای مقدارهای متفاوت ژلاتین، اندازهی متوسط ذرات را بین 100 تا 200 نانومتر نشان دادند. طرح پراش الکترونی ناحیهی انتخابی (SAED) نمونهها نشان دهندهی آن است که ذرات دارای ساختار بلوری منظم هستند.
نوع مقاله:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي