نانوذرات اکسید قلع به روش سل- ژل در دماهای مختلفِ بازپخت، تهیه شدند. برای بررسی ساختاری و شکل ظاهری نانوذرات از پراشسنج پرتو ایکس و تصویربرداری با میکروسکوپ الکترونی استفاده شد. الگوهای پراش پرتو ایکس نانوذرات تهیه شده در دماهای بازپخت ºC 350، 450 و 550 نشان میدهند که این نمونهها تک فاز هستند. در این الگوها، با افزایش دما، قلهها تیزتر شدهاند که مربوط به تقویت نظم بلوری و کاهش کرنش شبکه است و نشان میدهد نقایص بلوری و چگالی نابجاییها، با افزایش دمای بازپخت، کاهش یافتهاند. میانگین اندازهی بلورکها به روش شرر به دست آمد و با نتایج روشهای دقیقتری مانند روش ویلیامسون-هال مقایسه شدند. نتایج بهدست آمده از تحلیل ویلیامسون-هال، نشان میدهد که با افزایش دما اندازهی بلورکها افزایش و کرنش شبکه کاهش مییابند. تصویرهای به دست آمده از میکروسکوپ الکترونی تراگسیلی نیز نشان میدهد که با افزایش دما، نانوذرات به خوبی رشد کردهاند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |