دوره 13، شماره 1 - ( 1-1384 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 94-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

F and Cl in biotites from Zahedan granitic rocks. www.ijcm.ir 2005; 13 (1) :79-94
URL: http://ijcm.ir/article-1-728-fa.html
بومری محمد، لشکری پور غلامرضا، گرگیج محمدنبی. F و Cl در بیوتیت‌های موجود درسنگ‌های گرانیتی زاهدان. مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1384; 13 (1) :79-94

URL: http://ijcm.ir/article-1-728-fa.html


1- دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده:   (3448 مشاهده)

سنگ­های گرانیتی زاهدان که طی ائوسن پسین- الیگوسن پیشین در زون فلیش شرق ایران نفوذ کردند و اغلب گرانودیوریت، نوع I‏‌ و کالک آلکالن هستند. مقدارF  و  Clدر بیوتیت موجود در سنگ­های گرانیتی زاهدان به ترتیب از حدود 1/0 تا 66/0 و از 01/0 تا09/0 درصد وزنی تغییر می­کند. اتم­های فلوئور در فرمول بیوتیت همبستگی منفی باXTi  و Cl همبستگی مثبتی را با XSi و Mg(Mg + Fe) نشان می­دهند. مقادیر محاسبه شده log(ƒH2O/ƒHF) از 98/3 تا 90/4 و log(ƒH2O/ƒHCl) از 41/1 تا 63/2 متغیر است. خطوط هم مقدار نشان می­دهند که این مقادیر با روند حاصل از ترکیب شیمیایی بیوتیت متفاوت است. این موضوع بیانگر آن است که علاوه بر ساختار شیمیایی بیوتیت، ترکیب شیمیایی آبگون در تعادل با آن نیز در جایگزینی فلوئور و کلر در بیوتیت نقش مهمی داشته است. IV(F) بیوتیت در سنگ­های گرانیتی زاهدان مشابه بیوتیت­های ماگمایی و سیستم­های پرفیری است، اما IV(Cl) آنها بیشتر به بیوتیت موجود در سیستم­های گرمابی، کانسارساز و سنگ­های گرانیتی شباهت دارد. بر اساس IV(Cl)، بیوتیت در سنگ­های گرانیتی زاهدان نسبت به بیوتیت در سیستم­های پرفیری از کلر فقیرتر و نسبت به بیوتیت ماگمایی از کلر غنی­ترند. IV(F/Cl) محاسبه شده بیوتیت در سنگ­های گرانیتی زاهدان بیشتر با بیوتیت در سیستم­های کانسارساز، مثل سیستم­های مس پرفیری، مشابه است. بنابراین ترکیب شیمیایی بیوتیت سنگ­های گرانیتی زاهدان حاکی از واکنش آنها با یک محلول گرمابی است.

متن کامل [PDF 449 kb]   (1169 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb