دوره 16، شماره 1 - ( 1-1387 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mineralogical Investigations of Shahid Nilchian (Dopelan) Bauxite Deposit. www.ijcm.ir 2008; 16 (1) :21-30
URL: http://ijcm.ir/article-1-647-fa.html
‌حسینی سیدمهدی، مجتهدزاده سیدحسین، کوهساری امیرحسین، دهقانی علی. مطالعات کانی‌شناسی کانسار بوکسیت شهید نیلچیان (دوپلان) . مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1387; 16 (1) :21-30

URL: http://ijcm.ir/article-1-647-fa.html


1- دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد
چکیده:   (3227 مشاهده)

کانسار شهید نیلچیان (دوپلان) یکی از ذخایر مهم بوکسیت و آرژیلیت ایران است. این ذخیره در ارتفاعات چهارمحال و بختیاری در روراندگیهای زاگرس قرار گرفته است. سازندهای زیادی در منطقه رخنمون دارد که به شدت چین خورده و گسلیده شده­اند. ژنز این ذخیره از نوع لاتریتی بوده و از لحاظ سنی مربوط به دوره پرموتریاس است. در این منطقه 5 نوع بوکسیت با خصوصیتهای مختلف شناسایی شده است. بررسی­های کانی­شناسی براساس مطالعات میکروسکوپیکی تیغه نازک و مقطع صیقلی و مطالعاتXRD  وXRF  روی هر 5 نوع بوکسیت صورت گرفته است. براساس این مطالعات مشخص شد که کانی اصلی در این کانسار دیاسپور و کائولینیت بوده و کانی­های آناتاز و بوهمیت به عنوان کانی فرعی شناسایی شده است. علاوه بر این کانی­ها در این کانسار, عناصری مانند آهن (به صورت کانیهای هماتیت و گوتیت و پیریت)، زیرکونیوم (احتمالاً به صورت کانی زیرکون) و وانادیوم نیز به میزان قابل توجهی مشاهده شده است. بافت متداول در این کانسار، بافت برشی و پیزولیتی است. بر اساس نوع کاربرد ماده معدنی به عنوان نسوز، آهن، سیلیسیم، و تیتانیوم مهمترین عناصر مزاحم این کانسار محسوب می­شوند. یکی از اهداف مهم این کار پژوهشی، تشخیص نوع کانی­های خاستگاه این عناصر و چگونگی درگیری این کانی­ها در این کانسار به منظور انتخاب و طراحی روش مناسب برای فراوری و کاهش عناصر مزاحم است. بر این اساس، مشخص شد که کائولن، اکسیدها، سولفورهای آهن (هماتیت و گوتیت و پیریت) و آناتاز مهم­ترین کانی­های حاوی سه عنصر سیلیسیم، آهن و تیتانیوم هستند.

متن کامل [PDF 3048 kb]   (1258 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb