دوره 17، شماره 3 - ( 7-1388 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 342-325 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mineralogy, geothermobarometry and magmatic series of Natanz plutonic complex. www.ijcm.ir 2009; 17 (3) :325-342
URL: http://ijcm.ir/article-1-563-fa.html
هنرمند مریم، مؤید محسن، جهانگیری احمد، احمدیان جمشید. کانی‌شناسی، دما – فشارسنجی و تعیین سری ماگمایی مجموعه آذرین نفوذی نطنز . مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1388; 17 (3) :325-342

URL: http://ijcm.ir/article-1-563-fa.html


1- دانشگاه تبریز
2- دانشگاه پیام نور اصفهان
چکیده:   (3336 مشاهده)

توده­های آذرین نفوذی نطنز در شمال اصفهان و در امتداد کمربند ماگمایی ارومیه-دختر رخنمون یافته­اند. بر اساس بررسی­های سنگ­شناختی این توده­ها از گابرو، دیوریت، کوارتزدیوریت، گرانودیوریت، کوارتز مونزونیت و مونزوگرانیت تشکیل یافته­اند، و از نظر سری ماگمایی آهکی- قلیایی و از گرانیتوئیدهای نوع I هستند. داده­های حاصل از آنالیز ریزپردازشی حاکی از آن است که ترکیب الیوین موجود در گابروها در حد Fo67-71  است و پیروکسن­های منطقه از نوع آهن، منیزیم و کلسیم­دار (فقیر از Na) هستند. آمفیبول­ها نیز از نوع کلسیک و بیشتر در رده مگنزیوهورنبلند قرار می­گیرند. پلاژیوکلازهای منطقه در گستره­ای از ترکیبAn11.43   تا An 92.37  قرار دارند. بیوتیت­های تجزیه شده بیشتر در گستره بیوتیت­های غنی از منیزیم قرار می­گیرند. با استفاده از روش فشار سنجی Al در هورنبلند، فشاری که برای تشکیل توده­های آذرین نفوذی منطقه برآورد می­شود در حدود 2 کیلوبار است. همچنین دمای بدست آمده برای تشکیل کانی­های آمفیبول و پیروکسن، با استفاده از روش­های مختلف، نسبتاً پایین (در حدود °C 800، در دیوریت) است که احتمالاً دمای مربوط به برقراری دوباره تعادل بین کانی­ها در مراحل آخر ماگمایی و یا پس از ماگمایی است.

متن کامل [PDF 2820 kb]   (1299 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb