دوره 18، شماره 4 - ( 10-1389 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 614-601 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The effect of weathering on the geochemistry and mineralogy of the Dehno Granites (northeast of Aligudarz). www.ijcm.ir 2011; 18 (4) :601-614
URL: http://ijcm.ir/article-1-492-fa.html
محمدی عاطفه سادات، خلیلی محمود، منصوری اصفهانی مهین. تأثیر هوازدگی بر کانی‌شناسی و ژئوشیمی گرانیتوئیدهای ده نو (شمال شرق الیگودرز). مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1389; 18 (4) :601-614

URL: http://ijcm.ir/article-1-492-fa.html


1- دانشگاه اصفهان
2- دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (3230 مشاهده)

گرانیتوئیدهای منطقه­ی ده نو، واقع در حدود 20 کیلومتری شمال شرقی الیگودرز یکی از چهار توده­ی مجزای پلوتونیک­های الیگودرز است که در پهنه­ی سنندج - سیرجان رخنمون دارد. این سنگ­ها که شامل گرانودیوریت و تونالیت است با آرن­های گرانیتی پوشیده شده­اند. بیشتر کانی­های این سنگ­ها را پلاژیوکلاز، کوارتز، بیوتیت و مسکویت همراه با کانی­های فرعی اسفن، آپاتیت، اپیدوت، زیرکن، روتیل و کانی­های تیره تشکیل می­دهند. با استفاده از معادله­ی%change = [(RW –RP)/RP]100، درصد تغییرات عناصر در نمونه­های تازه و هوازده تعیین و سپس با یکدیگر مقایسه شدند. بر اساس این معادله در سنگ هوازده عناصری همچون Si, Al, Na, K, P, Ba, Rb, Zr, Ta, Fe3+, Nb, Y, U در مقایسه با سنگ مادر کاهش یافته است ولی میزان Mg افزایش یافته و عناصر Sr, Fe2+, Ca روند متغیری را نشان می­دهند. عناصری همچون Hf و سپس Yو  Taدر عمق نوسان چندانی از خود نشان نمی­دهند. در الگوی بهنجار شده عناصر نادر به کندریت شیبی نزولی وجود دارد و مقادیر LREE's نسبت به HREE's غنی شدگی نشان می­دهد. غلظت کل این عناصر در فراورده­های هوازده بیشتر از سنگ بستر است که دلیل آن را می­توان به فرایند جذب سطحی با کانی­های رسی نسبت داد. در نمونه­های منطقه­ی مورد بررسی Eu تهی­شدگی و Ce آنومالی مثبت اندکی نشان می­دهد. تهی­شدگی در Eu می­تواند در نتیجه­ی دگرسانی فلدسپات­ها ایجاد شود.

متن کامل [PDF 3258 kb]   (871 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb