دوره 18، شماره 4 - ( 10-1389 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 580-563 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Petrology and geochemistry of Moshirabad granitoid body (South Ghorveh-Kurdestan) . www.ijcm.ir 2011; 18 (4) :563-580
URL: http://ijcm.ir/article-1-490-fa.html
گردیده سارا، سپاهی علی اصغر، آلیانی فرهاد. سنگ‌شناسی و ژئوشیمی توده‌ی گرانیتوئیدی مشیر آباد (جنوب قروه-کردستان). مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1389; 18 (4) :563-580

URL: http://ijcm.ir/article-1-490-fa.html


1- دانشگاه بوعلی سینا
چکیده:   (3331 مشاهده)

توده­ی گرانیتوئیدی مشیرآباد بخشی از توده­های نفودی زون سنندج – سیرجان را تشکیل می­دهد و به­صورت کشیده و طویل با روند شرقی – غربی رخنمون دارد. بر اساس مشاهدات صحرایی و ویژگی­های کانی­شناسی، این مجموعه متشکل از سه واحد اصلی دیوریت، گرانودیوریت و گرانیت است که با نفوذی­های اندک گابروئی همراه است. بررسی­های کانی­شناسی و ژئوشیمیایی نشان می­دهند که سنگ­های این مجموعه از نوع I، آهک- قلیایی و از نظر درجه اشباع از آلومینیوم(ASI)  متاآلومین تا کمی پرآلومین تشکیل شده است. روندهای تغییرات اکسیدهای عناصر اصلی، کمیاب و کمیاب خاکی نمونه­های بخش­های مختلف این توده حاکی از پیوستگی طیف ترکیب سنگی و خویشاوندی آن­هاست. روندهای تغییرات در نمودارهای عناصر سازگار و ناسازگار در برابر یکدیگر نشان می­دهند، و از نوع تبلور جدایشی است. نمودارهای عنکبوتی چندعنصری این نمونه­ها نشان دهنده­ی تهی­شدگی آن­ها از عناصر Ta، Nb، P و Ti و غنی­شدگی آن­ها از عناصر Ce، K، Th، Rb و Ba است. غنی­شدگی نمونه­ها از LILE و تهی­شدگی آن­ها از HFSE بیانگر ماگماتیسم متاآلومین نوع I قوس­های آتشفشانی (VAG) است. پایین بودن نسبت­های Al2O3/(FeOtotal + MgO + TiO2)  و (Na2O + K2O)/(FeO + MgO + TiO2) و شواهد ژئوشیمی عناصر نادر خاکی و عناصر کمیاب، نشان می­دهند که خاستگاه ماگمای اولیه از پوسته­ی زیرین و طی یک حاشیه­ی ورقه­ی همگرا ایجاد شده است. نمودارهای مختلف جدایش محیط زمین­ساختی نیز حاکی از نفوذ این گرانیتوئید در یک محیط وابسته به قوس آتشفشان در حاشیه­ی فعال قاره­ای است که با توجه به پیشینه­ی زمین­شناسی منطقه، با فرورانش پوسته­ی اقیانوسی نئوتتیس به زیر ایران مرکزی همراه بوده است.

متن کامل [PDF 2628 kb]   (869 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb