دوره 20، شماره 3 - ( 7-1391 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 564-547 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Relationships of copper and gold mineralizations with magmatic pulses in the Khankandi and Useflu bodies, East of Ahar. www.ijcm.ir 2012; 20 (3) :547-564
URL: http://ijcm.ir/article-1-368-fa.html
جمالی حمایت، یعقوب پور عبدالمجید، مهرابی بهزاد. ارتباط کانی سازی‌های مس و طلا با فازهای مختلف ماگمایی درتوده‌های خانکندی و یوسف لو، شرق اهر. مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1391; 20 (3) :547-564

URL: http://ijcm.ir/article-1-368-fa.html


1- دانشگاه اصفهان
2- دانشگاه تربیت معلم
چکیده:   (4077 مشاهده)

منطقه­ی مورد بررسی در شرق اهر در استان آذربایجان شرقی واقع شده و بخشی از پهنه­ی ماگمائی سنوزوئیک اهر- ارسباران در شمال غرب ایران است. واحدهای زمین­شناسی ائوسن شامل سنگ­های آتشفشانی با ترکیب آندزیت، لاتیت -آندزیت و آندزیت­بازالت است. توده­های نفوذی خانکندی و یوسف لو به سن الیگوسن در سنگ­های آتشفشانی ائوسن نفوذ کرده و سبب تشکیل زون­های دگرسانی گسترده و کانی­سازی مس و طلا شده است. توده­های نفوذی دارای ترکیب گرانیت، گرانودیوریت، کوارتزمونزونیت، مونزونیت- مونزودیوریت و گابرو بوده و از نوع I هستند. گرانیت­ها،گرانودیوریت­ها و کوارتزمونزونیت­ها به سری­های ماگمائی آهکی­- قلیایی و مونزونیت­ها و گابروها به سری قلیایی تعلق دارند. این سنگ­ها با مناطق فرورانشی حاشیه­ی قاره­ای وابسته بوده و در جایگاه زمین­ساختی پسا برخورد تشکیل شده­اند. سنگ­های بازی قلیایی نسبت به سنگ­های اسیدی آهکی­- قلیایی تاخیری بوده و فاقدکانی­سازی هستند. رگه­های اپی­ترمال طلا از نوع سولفید پایین، هم در سنگ­های آتشفشانی ائوسن و هم در توده­ی کوارتز مونزونیتی یوسف لو تشکیل شده است. هم چنین کانی­سازی کم عیار طلا به صورت رگچه­ای در یک زون دگرسان نسبتاگسترده در حاشیه­ی شرقی توده­ی یوسف­لو تشکیل شده است. دگرسانی سریسیتی-آرژیلیکی این کانی­سازی­های طلا را همراهی می­کند. پیریت، گالن ، اسفالریت، کالکوپیریت و بورنیت کانی­های معمول بوده و به صورت پراکنده و پرکننده­ی فضای خالی دیده می­شوند. کانی­سازی مس به شکل داربستی و پراکنده در حاشیه­ی جنوب غربی توده­ی خانکندی در سنگ­های کوارتز مونزونیتی رخ داده است. پیریت، کالکوپیریت، بورنیت با اندکی مگنتیت از کانی­های معمول در این کانی­سازی است. دگرسانی فیلیک- پتاسیک کانی­سازی مس را همراهی می­کند. کانی­سازی مشابه در چندین نقطه دیگر (ازجمله اطراف روستای یوسف لو) در کوارتز مونزونیت­ها رخ داده که با رگچه­های مگنتیت-کانی­های مافیک (آمفیبول و بیوتیت) همراه است.

متن کامل [PDF 7055 kb]   (1142 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb