دوره 21، شماره 3 - ( 7-1392 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 402-389 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Petrography, Geochemistry and Petrogenesis of Panah-Kuh Skarn, West of Yazd. www.ijcm.ir 2013; 21 (3) :389-402
URL: http://ijcm.ir/article-1-281-fa.html
زاهدی اعظم، بومری محمد. سنگ‌نگاری، زمین‌شیمی و سنگ‌زایی اسکارن پناهکوه، غرب یزد. مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1392; 21 (3) :389-402

URL: http://ijcm.ir/article-1-281-fa.html


1- دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده:   (3115 مشاهده)

اسکارن پناهکوه در 50 کیلومتری شمال غرب شهر تفت در استان یزد واقع شده است. نفوذ استوک پناهکوه با ترکیب گرانودیوریت- کوارتز دیوریت در سازند آهکی جمال، منجر به رخداد اسکارن­زایی در منطقه شده است. مشاهدات صحرایی و کانی­شناسی نشان می­دهد که اسکارن پناهکوه شامل دو زون درون اسکارن و برون اسکارن است. برون اسکارن از نوع اسکارن کلسیمی و منیزیمی بوده که در همبری با مرمرها تشکیل شده است، در حالی که درون اسکارن با گسترش محدودی در توده­ی نفوذی تشکیل شده است. کانی­های غالب در اسکارن کلسیمی شامل گارنت (آندرادیت) و پیروکسن (دیوپسید- هدنبرژیت) و در اسکارن منیزیمی شامل فورستریت، دیوپسید، سرپانتین و تالک است. حداقل دو مرحله­ی پاراژنتیکی در شکل­گیری اسکارن پناهکوه تشخیص داده شده است: در تشکیل اسکارن اولیه (مرحله­ی اول) کانی­هایی بی­آب نظیر پیروکسن و گارنت در اسکارن کلسیمی و فورستریت و دیوپسید در اسکارن منیزیمی غالب است. با توجه به مجموعه کانیایی تشکیل شده در این مرحله می­توان دمایی کمتر از 500 درجه سانتی­گراد را برای رخداد اسکارنی شدن بیان کرد. در مرحله­ی دوم مجموعه اسکارنی اولیه تشکیل شده به­وسیله­ی مجموعه اسکارنی آبدار نظیر سرپانتین و تالک، جایگزین شده است. کانی­شناسی و ویژگی­های زمین­شیمیایی اسکارن پناهکوه نشان­دهنده­ی شکل­گیری آن در شرایط اکسایشی، سطوح پوسته­ای کم عمق و مشابه شرایط تشکیل سیستم­های اسکارنی آهن است.

متن کامل [PDF 5185 kb]   (838 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb