دوره 22، شماره 2 - ( 4-1393 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 322-309 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study of pegmatites from Ebrahim Attar and related skarns (southwest of Qorveh). www.ijcm.ir 2014; 22 (2) :309-322
URL: http://ijcm.ir/article-1-243-fa.html
سلامی صدیقه، سپاهی علی اصغر، معانی‌جو محمد. بررسی پگماتیت‌های ابراهیم عطار و اسکارن‌های وابسته به آن (جنوب غربی قروه). مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران. 1393; 22 (2) :309-322

URL: http://ijcm.ir/article-1-243-fa.html


1- دانشگاه بوعلی سینا
چکیده:   (3166 مشاهده)

منطقه­ی مورد بررسی در غرب ایران و در 38 کیلومتری جنوب غربی شهرستان قروه واقع شده است و در تقسیمات زمین­شناسی بخشی از زون سنندج- سیرجان به حساب می­آید. این منطقه شامل دایک­های پگماتیتی متعددی است که از نظر کانی­شناسی و ژئوشیمی در گروه پگماتیت­های مسکوویت­دار حاوی عناصر کمیاب قرار می­گیرند. لیتولوژی این توده از سینوگرانیت تا گرانودیوریت پگماتیتی متغیر است. سنگ­های این مجموعه از نوع I، آهکی-قلیایی با پتاسیم متوسط تا بالا بوده و از نظر درجه اشباع از آلومینیوم در گستره­ی متا­آلومین تا پرآلومین قرار دارند. مقدار پایین  (La/Yb)N در این نمونه­های پگماتیتی (28/2)، نشان دهنده پیشرفت تبلور جدایشی در ماگمای اولیه است. مقدار Eu/Eu* نیز در آنها بسیار پایین و برابر 137/0 است که حاکی از جدایش پلاژیوکلازهای غنی از  Ca قبل از مرحله­ی پگماتیتی است. در نمودارهای عنکبوتی رسم شده، عناصر LILE نظیر K، Rb و Th نسبت به عناصر HFSE بویژه Nb و Ti غنی شدگی نشان می­دهند. تزریق پگماتیت­های مورد بررسی به درون سنگ­های کربناتی مجاور منجر به تشکیل اسکارن شده ­است، این اسکارن­ها از ترکیب کانی­شناسی متفاوتی نظیر: ترمولیت، اپیدوت، اسکاپولیت، کلینوزوئیزیت، پیروتیت، پیریت، کالکوپیریت و مگنتیت تشکیل شده­اند. بر اساس ژئوشیمی پگماتیت­های مورد بررسی، ترکیب آنها با توده­های توام با اسکارن Sn، W و Mo همخوانی دارد، این امر با بررسی­های صورت گرفته در منطقه در مورد کانه­­­زایی Sn و W همخوانی دارد.

متن کامل [PDF 3600 kb]   (932 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله بلورشناسی و کانی شناسی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Crystallography and Mineralogy

Designed & Developed by : Yektaweb